Kalavaleita sarjakuvan muodossa

Sami Makkonen on tarttunut rohkeasti suomalaisten Kalevala-eepokseen ja tehnyt siitä ihan omanlaisensa tuotteen – sarjakuvaromaanin. Joten nyt Väinämöisen, Louhen, Joukahaisen, Ainon, Lemminkäisen, Kyllikin, Kullervon, Pohjolan tyttärien, Ilmarisen ja Annikin toilailut saavat sellaista kyytiä, että hyvä kun perässä pysyy. Kalevalan tanhuvillahan eletäänkin tosi vauhdikkaasti, ei siellä joutilaana kupata; on menoa ja meininkiä ja myyttisten aikojen synkkyyttä kerrakseen. ”Krak – bam! Kaa – kaa! Klang – klang! Njirn – njirn! Thunk – Kkrraas! Klonk – klonk! Cccrumbbbllleeee! – Dooom! Hhrrour! Thok – thok – thok! Verrataanpa sitä nyt vaikkapa siihen entiseen trokee-mittaan: ‘Va/ka ‘van/ha ‘Väi/nä/’möi/nen…”

Kalevala ilmestyy kahtena albumina, joista nyt siis tämä on ensimmäinen. Merkille pantavaa on sekin, että kirja on tehty Suomessa ja sillä on ympäristömerkki, niistä erikoismaininta tekijöille! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos tämä virkistävyydessään on! Jäädään innolla odottelemaan toista osaa.

Sami Makkonen: Kalevala

Sami Makkonen: Kalevala