Vanhuus- ja I (am) Pawel Althamer -näyttelyt HAMissa

Helsingin kaupungin taidemuseo HAMissa Tennispalatsissa on parhaillaan taidemuseon omista kokoelmista amanuenssi Jari Björklövin kuratoima näyttely paljon puhuvalla ja tänä ikuisen nuoruuden ihannoinnin aikana kovin epäkiinnostavalla otsikolla Vanhuus. Teokset ovat vaikuttavia ja tärkeitä ja puhuttelevat katsojaa kiertelemättä. Näyttely on avoinna 13.02.-20.10.2019 välisen ajan. Näyttelyssä ovat esillä seuraavien taiteilijoiden teokset: Pasi Autio, Alice Kaira, Santtu Koivu, Maarit Kotiranta, Markus Lampinen, Ulla Liuhala, Sirkka Penttilä, Eeva Tiisala, Rafael Wardi ja Charlotta Östlund.

Alice Kaira: Omakuva

Alice Kaira: Omakuva

Maarit Kotiranta: Potilas

Maarit Kotiranta: Potilas

HAMin halleissa, Tennispalatsin toisessa kerroksessa on 29.03.-08.09.2019 ajan esillä saksalaisen Pawel Althamerin näyttely I (am) Pawel Althamer, joka on niin ikään kiinnostava erilaisuudessaan. Aikanaan teosten syntyvaiheessa mukana olleet henkilöt saivat ottaa osaa teosten jalustarakenteen valintaan ja jokaisesta hahmosta otettiin kasvovalu. Näin museovieraat osallistuivat itse teoksiin niihin osallisina.

Pawel Althamer.jpeg
Pawel Althamer2.jpeg