Suomen kielen ja Agricolan päivä 9.4.

Tämä 9. päivä huhtikuuta on erityisen merkittävä päivä suomalaisen identiteetin kannalta. On suomen kielen päivä, Mikael Agricolan kuolinpäivä ja myös Elias Lönnrotin syntymä- ja nimipäivä. On siis aihetta isoon juhlaan. Mikael Agricolan nimi mainitaan vuosittain juuri tänä päivänä, Lönnrot omana juhlapäivänään, ja suomen kieltä yrittää viljellä päivittäin ja viikoittain myös jokainen sukankuluttaja tykönänsä, joten pidemmittä puheitta lippu salkoon ja kaikki kunnia sekä Agricolalle, Lönnrotille että kaikille muillekin menneille, nykyisille ja tuleville suomen kielen käyttäjille, kehittäjille ja ylläpitäjille. Tämä koskeepi myös tieteen käyttämän suomen kielen kehittäjiä murteiden uskollisesta käyttäjäkunnasta puhumattakaan. Hyvä, me kaikki, kielestä kiinni pitävät ja siinä uskollisesti roikkuvat!

Albert Edelfelt: Mikael Agricola, piirros, 1907

Albert Edelfelt: Mikael Agricola, piirros, 1907