Air de Paris

Helsingin Taidemuseo HAMissa on parhaillaan, 23.02.-12.08.2018, näytillä osa Leonard ja Katarina Bäcksbackan taidekokoelmasta, jonka kyseiset henkilöt lahjoittivat Helsingille vuonna 1976. Tässä näyttelyssä on ranskalaisten ja suomalaisten taiteilijoiden teoksia Pariisista 1900-luvun alkupuolelta. Näyttelyn maalausten äärellä aistii aika hyvin sen ilmapiirin eron, minkä taiteilijat ja matkailijat siihen aikaan ovat kokeneet pohjoisen, juuri itsenäistyneen ja kovia kokeneen Suomen ja varakkaille keveän ja kansainvälisen, mutta köyhemmille ankaramman arjen tarjonneen Pariisin välillä.

Albert Edelfelt, St. Cloud'in puistosta

Albert Edelfelt, St. Cloud'in puistosta

Adrien Holy, Ravintolassa

Adrien Holy, Ravintolassa

Yngve Bäck, Nainen auton vieressä

Yngve Bäck, Nainen auton vieressä

Ester Helenius, Harlekiini ja ruusu

Ester Helenius, Harlekiini ja ruusu