Tyko Sallinen HAMissa

Sallin – en

Katsastettiin taas kerran Tyko Sallisen (1879 – 1955) omalaatuisia, värikkäitä ja ekspressiivisiä maalauksia HAMissa, Helsingin kaupungin taidemuseossa Tennispalatsissa. Esillä on 50 teosta; maisemia, kansankuvauksia ja muotokuvia, erityisesti ensimmäisestä vaimosta ja muusasta Helmi Vartiaisesta. Maalaukset ovat enimmiltään peräisin 1910-luvulta, jolle taitelijan oleellisin tuotanto perustuu. Näyttely on avoinna 27.01. – 27.08.2017.

Tyko Sallisen ristiriitaisesta persoonasta on kuultu paljon hurjiakin tarinoita jälkikäteen. Yhtä kaikki hänen tuotantonsa puhuttelee voimakkaasti yhä edelleen. Kukapa ei tunnistaisi vaikkapa teoksia Hihhulit ja Jytkyt, jotka modernismin alun ajalta suomalaisessa taidemaailmassa ovat muodostuneet jo käsitteiksi.

HAMin näyttelyjuliste

HAMin näyttelyjuliste