Puulilla polskimassa

Helsingin Kauppatorin, varsinaisesti Katajanokan laiturin, viereen on noussut viime aikoina mitä erikoisimpia rakennelmia; on maailmanpyörää,  erilaisia puulaatikkoviritelmiä (olisivatkohan työmaakoppeja?) ja kaiken huipennuksena maa- vai sanotaanko ulkouimala Allas Sea Pool. Uimalassa on sekä lämmin- että kylmävesiallas, joka on puhdistettua merivettä. Pitihän sitä ystävien myötävaikutuksella ja muutoinkin saunan suurena ystävänä mennä kokeilemaan, josko olisi mukava saunoa täälläkin, vanhoja Helsingin arvorakennuksia ja melkein rantaan ilmestynyttä, mutta juuri taannoin kuopattua haamuGuggenheimia vastapäätä. Sitäpaitsi, eipä ole ennen tullut uitua vedessä sijaisevassa vedessä.

Hyvät olivat löylyt, ei voi moittia, maisema mahtava, ja tilaakin oli, kun mentiin aikaisin aamulla. Aika ylellistä oli uida ulkona ja tähtitaivaan alla pimeässä, pakkasen kiristellessä poskipäitä ja kaupungin valojen kajossa. Jos vielä olisi uskaltautunut vieressä nököttävän maailmanpyörän, Finnair Skywheelin, kyytiin, olisi kokemus mennyt jo yli ymmärryksen niin kuin entinen täi.  Hyvä oli, että mentiin ajoissa, nythän Allas Sea Pool onkin sulkeutunut koko kevääksi, kun sitä korjataan ja laajennetaan. Mutta varmaan heti keväällä - ehkäpä jo ennen Länsimetroa! - avautuu tuo keskustan hyinen polskintapaikka entistä ehommassa asussa.

Finnair Skywheel

Finnair Skywheel

Aamutuimaan uimaan...

Aamutuimaan uimaan...

Yllämainittu wedellälotrauspaikka kesävalossa.

Yllämainittu wedellälotrauspaikka kesävalossa.