Louder Than Bombs

Käytiinpä jälleen elävissä kuvissa tutkailemassa, mitä sellainen leffa kuin Louder Than Bombs pitää sisuksissaan. Ennestään oli tuttuja naamoja luvassa, kun tiesi, että elokuvassa äitiä näyttelee oivallinen Isabelle Huppert ja isää Gabriel Byrne, takavuosien takakireä psykoterapeutti TV-sarjasta Terapiassa. Perheen poikina esiintyvät tuoreet kasvot Jesse Eisenberg ja Devin Druid. Elokuvan on ohjannut norjalainen Joachim Trier.

Isä on kutsunut vanhemman, näennäisesti hyvin elämässä pärjänneen poikansa käymään kotiin, jossa hän asuu kahdestaan yhdessä nuoremman, vielä koulussa olevan ja isän mielestä ongelmaisen poikansa kanssa. Äiti, menestynyt valokuvaaja, on kuollut onnettomuudessa jokunen vuosi aikaisemmin, ja nyt hänelle järjestetään muistonäyttelyä. Äidin muisteleminen tuo jokaisen kolmen henkilön mieleen hyvin erilaisia asioita, joita nämä yrittävät parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan käsitellä. Surutyön tekeminen näyttää olevan vielä kovasti kesken. Paljastuu myös, että isänkään suhde poikiinsa ei ole ollut sellainen, mitä hän itse on omassa päässään kuvitellut. Ohjaaja luottaa näyttelijöihinsä, eikä turhaan, muutenhan tällaista elokuvaa ei olisi voinut tehdäkään. Kuvaajan paikalla on ollut asiansa osaava mies, Jakob Ihre.

Jos pitää hitaista, niin se on tässä; elämää ei voi pikakelata. Se pitää elää, vaikka olisi kuinka hidasta, ärsyttävää ja tuskallista.