Ruskean karhun lumoissa

Amerikan isosta maasta tulevat sellaiset lastenkirjan tekijät kuin Eric Carle (1929–2021), Bill Martin Jr (1916–2004) ja Arnold Sundgaard (1909–2006).

Jälleen on mahdollisuus tutustua Carlen kuvittamaan ja Martin Jr:n kirjoittamaan iki-ihanaan lastenkirjaklassikkoon vuodelta 1967; Ruskea karhu, ruskea karhu, mitä näet tiellä? (Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?). Suomentaja on Sanna Uimonen.

Carlen tunnetuin teos vuodelta 1969, Pikku toukka paksulainen (The Very Hungry Caterpillar), lienee kulunut kovassa käytössä suomalaistenkin lasten käsissä. Myös Karitsa ja perhonen (The Lamb and the Butterfly), jonka teksti on Arnold Sundgaardin tekemä, on yksi Carlen kuvittamista teoksista. Molemmat kirjat ovat Kaija Pakkasen suomentamia. Näiden värikkäiden kirjojen suosion lasten keskuudessa voi hyvin ymmärtää.

Eric Carlen tuotanto kattaa yli 70 kuvakirjaa. Massachusettsissa Amherstin kaupungissa sijaitsee The Eric Carle Museum of Picture Book Art – museo, jossa voi tutustua Carlen taiteeseen.