Viggo Wallensköld HAMissa

Helsingin taidemuseo HAMissa on parhaillaan Viggo Wallensköldin yli sata teosta käsittävä ja monenlaisia tunteita herättävä näyttely. Se on avoinna (09.09.2022-12.03.2023) välisen ajan, joten vielä ehtii, jos pitää kiirettä.

Viggo Wallensköld (s. 1969) kuvaa taiteessaan monenlaisia erilaisuuden kokemuksia. Kun teoksissa esiintyvissä henkilöissä on usein jotain totutusta poikkeavaa ja liikuttavaa, katsojassa herää sekä empatia kuvattavia että laajemminkin omaa ja muiden ihmisten erilaisuuden kokemusta kohtaan.

Viggo Wallensköld on myös kirjailija. Hän on kirjoittanut useita kirjoja kuvitteellisesta sienitieteilijä mykologi Anatolij D. Mbdrinovista. Mbdrinov tekee tiedettä alalla kuin alalla ja on erikoistunut sieniin ja ihmismieleen. Uusin kirjallinen teos on viime vuonna ilmestynyt Neuroosit ja traumat - Anatolij D. Mbdrinovin tutkimuksia.

Ennen näyttelyyn menoa - tai sen jälkeenkin - voi kuunnella taiteilijan lyhyen haastattelun, jossa hän kuvaa teostensa syntyä ja tekemistä: https://www.hamhelsinki.fi/exhibition/viggo-wallenskold/

Viggo Wallensköld: Hylly

Viggo Wallensköld: Punainen kirkko

Viggo Wallensköld: Matka

Viggo Wallensköld: Neuroosit ja traumat, Anatolij D. Mbdrinovin tutkimuksia