Naistenpäivä 8.3.

Ei aina se ole musta, / jok’ on kohdattu yössä / tai varjopuolella elon; / ei aina se ole huono, / jot’ on herjattu työssä / tai vierottu vaiheilla pelon. / Ei aina se ole kirkas, / joka päivältä näyttää / ja kerskuen katsehet sietää, / ei aina se ole hyvä, / joka säännöt täyttää / ja kulkee keskellä tietä. / L. Onerva

Entä jos painaisit kätesi / hiljaisuuttani vasten, / jos hiukseni lentäisivät kaikkiin neljään tuuleen, / entä jos nousen, jos liikahdan, liikahdan kaikkineni – / Mene pois, älä katso taakse, / älä kuuntele mitään. / Vain meret, / meret minussa itkevät ääriänsä. / Marja-Liisa Vartio

Minä rakastan häntä kuin Jumalaa / ja haavetta rakastetaan. / Ajatukseni huntuina suojelevat / hänet kaikelta tomulta maan. / Minä tiedän, jos hunnut ma repisin pois, / vain ihmisen kohtaisin. / Niin tummuisi valkeus sielustani - / elän valheessa ennemmin. /   Saima Harmaja

Älä pelkää koettelemuksia. Ne ovat maksu, jolla lunastat varsinaisen omaisuutesi. / Maria Jotuni

Ei mikään muu kuin ihminen voi parantaa meitä toisista ihmisistä. / Kersti Bergroth

Virtaava vesi säilyttää raikkautensa, etsivä mielensä valppauden. / Sylvi Kekkonen

Liiallinen toisen ihmisen tien tasoittaminen ei lopultakaan auta ketään kasvamaan vahvaksi. / Irja Kilpeläinen

Tänään teen päätöksen tehdä jotakin. / Armi Ratia

Tiedättehän, että jos jotakuta säikäyttää kovin usein, hän muuttuu helposti näkymättömäksi. / Tove Jansson

Joka päivä edessä tyhjä lehti, minä kirjoitan / ja pidän sen avoimena. / Mirkka Rekola

Jäkälä nosti pisaransa hauraan, / ja sade täytti sen, ja pisarassa / kimalsi taivas tuulta pidättäen. / Jäkälä nosti pisaransa hauraan: / Nyt malja elämämme rikkaudelle. / Helvi Juvonen

Naistenpäivä ruusut.jpg