Tuunataan ja duunataan

Kevät keikkuen tulevi - varmaan jo kuukauden sisällä! Siitä ilahtuneena löydettiin kirjastosta kirja, joka laittoi sormet syyhyämään keväistä timpurointia ajatellen, nimittäin Annie Sloanin kirjoittama ja Katja Kangasniemen suomentama Maalaa ja tuunaa vanhoja huonekaluja - 50 helppoa vihjettä uuden ilmeen luomiseen. Christopher Draken havainnolliset ja työhön opastavat kuvat ovat oivana apuna tumpelommallekin tekijälle. No, ne helpot vihjeet kyllä tiedetään, niistä on kokemusta sellaisella, jolle on sattunut peukalo keskelle kämmentä. Siitä huolimatta siis käykäämme nyt ehostamaan talven pölyttämiä ja kulahtaneita huonekaluja oikein timpurin työn kovettamin käsin! Tosin allekirjoittaneen osoitteessa on jo käytännön antamaa tietoa siitä, että kotientisöinti saattaa joissakin tapauksissa tietää täydellistä - sanotaanko, mitä -  ja tuunatun esineen piilottamista vasta jälkipolvien kauhisteltavaksi jonnekin liiterin nurkkaan. Mutta siitä ei voi tietenkään tämän kirjan tekijöitä panna vastuuseen. - Toiminta helpottaa, totesi vanha ystävä aikaisemminkin, kun tarkasteli eräänkin aiemman entisöinnin paljonpuhuvia tuloksia. Mutta ensin pitää siis kuitenkin vasta varovasti lähestyä aihetta näin teoreettisesti, kuistilla kun ei vielä oikein tarkene entisöintipuuhissa.

Maalaa ja tuunaa.jpg