Miami

Luonteeltaan epävakaa Angela (karismaattinen ja näyttävä Krista Kosonen) tapaa sattumalta sisarpuolensa, 19-vuotiaan Annan (vakuuttava ja herkän roolityön tehnyt Sonja Kuittinen), josta hänellä ei juuri ole tietoa aiemmin. Tästä alkaa Zaida Bergrothin ohjaama elokuva Miami, joka juuri on tullut teattereihin. Elokuvan käsikirjoittajia ovat Zaida Bergroth ja Jan Forsström, aiemmin myös Leea Klemola ja Kaarina Hazard. Elokuvan kuvaajana on toiminut Hena Blomberg, ja jälki on todella taidokasta.

Elokuvan alussa Anna pelastaa sisarensa Angelan ikävästä tilanteesta ja nuoret naiset tutustuvat vähitellen toisiinsa. Angelan työ show-tanssijana kiinnostaa ujoa Annaa, joka Angelan innostamana lähtee hänen mukaansa. Kiertue-elämä jatkuu kaupunkien epämääräisissä kapakoissa, joita kokematon Anna alussa aristelee. Angela opastaa häntä kestämään ikäviä tilanteita kuvittelemalla olevansa esiintymässä Miamissa, joka on häilyvän Angelan utopististen unelmien kohde.

Anna huomaa pian, että Angelan esittämä glamourilla silattu todellisuus onkin jotain ihan muuta kuin mitä hän on kuvitellut. Hämärästä menneisyydestä ja lapsuuden menetyksistä seuraavat varjot eivät jätä Angelaa rauhaan. Yhteiseksi Eldoradoksi muodostuukin hiljalleen Miami, josta naiset yhdessä haaveilevat. Pääsevätkö he sinne, se jääköön salaisuudeksi, koska elokuva kannattaa käydä tsekkaamassa ihan itse.

Tämänkin tarinan perusteella on aika satsata Suomen elokuva-alalla myös lahjakkaisiin naistekijöihin, jotka ovat voineet aiemmin jäädä turhaan huomaamatta. Naisten tekemien elokuvien vahvuutena näyttää usein olevan kyky luoda vaikuttavia tunnekokemuksia, kuten tässäkin sisarusten hiljalleen syvenevä ihmissuhde.