Pohojalaasvitsejä

Uudenuutukaisessa sarjassamme ’Maakunta kykenee itseironiaan’ esitellään nyt otteita Eija ja Jukka Kuusiston kokoamasta Etelä-pohojalaanen vitsikirja – Parahaat etelä-pohojalaaset jutut -kirjasta.

Ku Matilta kysyttihin,  mikä oli saanu avioliiton kestämähän jo 40 vuotta, ku niin monet muut on jo eronnu, Matti vastas: - Myönteenen asenne, kumpikin meistä uskoo joka päivä, jotta toinen parantaa tapansa huomenna.

Tunisian presidentti Bourguiba oli ollu vieraalulla Suomes. Yleisrarion toimittaja haastatteli ihmisiä eri puolilla Suomea. Reportteri tapas Laihian emännän maantiellä ja tierusteli: - Kuka on Bourguiba? Emäntä mietti hetken ja vastas: - Ei täälä Laihian Jokisalos oo, eikä tiemmä Ilimajoen Huissillakaan.

Kainaston mummaa vietihin vanhas keskussairaalas hissillä röntgeniin. Kun natiseva hissi pysähtyy, kysyy mumma helepottuneena: - Jokos se kuva ny tuli?

- Mikä yhteensattuma, sanoo Kauhavan muori ukollensa. – Sinä unohrit mun syntymäpäivän ja mä unohrin laittaa sulle ruokaa.

Laihialaanen oli torilla huonolla päällä. Hänellä oli täysosuma lotos heti ensimmääses sarakkees ja hän kun oli täyttäny koko kupongin.

Lääkäri käski ylipainoosta isäntää laihruttamahan. - No kyllä näistä kiloosta pääsöö, mutta mihinkä mä tämän nahan paan, vastas isäntä.

Tuomaksen toristus oli ollu tosi huono. Opettaja kysyi syksyllä, mitä kotona oli sanottu. - Emmä ny mitenkään haluaasi pelijätellä opettajaa, mutta isä sanoo tietävänsä jonku, jolle antaa kunnon selekäsaunan, jos mun numeroni eivät parane.

Mihinkä Pohojanmaalla päättyy sukukokoukset? - Poliisin väliintulohon.

Kuka keksi kuparilangan? - Kaks laihialaasta, jotka löysi kuparipennin samahan aikahan.

Äitee opasti Mietaan Jussia, joka oli lähärös ensimmääselle hiihtoleirille: - Muista sitte laittaa puhtahat sukat jalakahas joka päivä. Neljäntenä päivänä Jussi ei enää saanu monoja jalakahansa.

Pohojalaasmiäs oli ollu tappelus, saanu puukosta ja makas leikkauspöyrällä. - Ei tartte parsia niin tarkkahan, sanoo miäs lääkärille. – Mä mee juhulihin huomennakin.

Laihialaases koulus opettaja kysyi pikku-Villeltä: - Jos sulla on kahareksan eurua ja menetät niistä kolome, niin mitä sulle jää? - Viisi eurua ja koko kylän syvä halaveksunta.

Pohojalaanen vitsikirja.jpg