Röörit auki, simsalabim!

Viimeksi tässä ruokakunnassa tehtiin putkiremppaa, kun piti uusia vessan lavuaarin poistoputki (Kirjatimpuri 17.11.2014).  Se tehtiinkin timpuroimalla ihan ihte, joskaan tuloksesta ei tullut ihan täydellinen. Nyt ei uskallettu ryhtyä moiseen puuhaan, kun kyseessä on samaisen vessan lavuaarin vuotava - tai itse asiassa – vuotamaton hana. Tämä kyseinen hana kun sanoi sopimuksen irti niiltä osin, että se ei laskenut kylmää vettä juuri ollenkaan, vaan yritti polttaa kaikkien asianosaisten kourat aina, kun sinne eksyi kämmeniään vedessä löyhyyttelemään.

Niinpä käännyttiin auliin ystäväjoukon puoleen ja suoritettiin hakuammuntaa; mistä saataisiin luotettava ja lähietäisyydellä oleva monttööri paikalle huoltamaan tätä iskostelevaa vempelettä. Ja löytyihän se apu kummitytön auliilla avustuksella; Lähiputki Oy:n mies riensi hätiin jo seuraavana aamuna ja taikoi hanan priimakuntoon.

Oodi putkimiehelle

Putkimies on kelpo mies, / hän putket kunnostaa,  / ja sellaisella vauhdilla, / et muita kauhistaa. / Hän hanan oitis aukaisee / ja tekee vääntöteon. / Ja kas, taas hana toimii. / Ihme. Se on! / Tuo jussi käytännön / niin työssään ahkeroi, / ja jälki työn on upeaa, / ei valitella voi. /  On ihan jees, et kaikki / mieluummin korjataan / kuin mitään turhaa uutta / tilalle ostetaan.