31.12.

Karnevaali

Muhi vanukkaassa Vanuatun ananasta / ja booli oli teestä ja bananasta, / oli kookoskakkua Kongosta / ja borneolaisesta bongosta / Saku-setä takoi tosi tautista menoa - / se tasajalkatanssijono meni / etukenoa / kun koko talo hillui ja juhli ja joi / sitä Somalian soppaa / ja mutsi musisoi / sillä Fidzin viululla villillä / ja papukaija piippasi pillillä / ja ukulelet ulisi / ja poppaukot pulisi / ja noitui ettei poliisit / vaan pidättämään tulisi / kun Saku-setä takoi että tekotukka pyöri / ja mummun kaislahamosesta katkes napanyöri / ja Keniasta kontannut Ernesti-eno / kiljui: ”Tää on gutaa tää malilainen meno!” / Joko Burkinan murkinaa valmistuu / kokokypsäksi kiehuu norsunluu? / Että kipaiseppa kaffetta Kuubasta, / mehän tuuppaamme tangoa tuubasta!

Tuli bengalitikkuja Daccasta / ja vaikka parvekkeella olikin pakkasta / ne juhlatulet näkyivät Kalkuttaan / eikä naapurit alkaneet nalkuttaa / kun koko talo tanssi ja juhli ja joi / Guinean piimää ja piehtaroi / sillä tähdistä tehdyllä matolla / joka / taivaana kimalteli katolla…

Ja Sansi-baari aukesi ja Macaota myytiin, / Nauru-saari seilasi / ja kaikki pääsi kyytiin / kun Tonga-Tane congan pintaa / naputti ja pieksi / ja jäykkä jäinen olo / suli hulahula-hieksi / ja kimonot ne hikosi / ja fetsissä likosi / se Saku-sedän tukaton turnipsipää / kun bongo pani bailuihin hytkentää

Ja se talo ihan siisti ja urbaani / oli tänä yönä / kirjava turbaani / ja se musisointi kaikui / Kalkuttaan / eikä akatkaan alkaneet nalkuttaa / kun jalkapeli petti sitten, / kaikki väki nukkui - / Konalassa katto-jeti / yössä yksin kukkui…

”Kotini on Konala / ja hima Himalaja. / Jonkun koti kanala / ja jonkun lumimaja / mutta tärkeintä on / että tähtiä nään - / niillä Nepalissa / täyttävät tyynyjään…”

                                                                                                                           Ilpo Tiihonen