Pyhän Teresan hurmio Amoksessa

Kymmenen suomalaista nykytaiteilijaa: Jenni Eskola, Jukka Korkeila, Sara Orava, Heli Rekula, Stiina Saaristo, Seppo Salminen, Henry Wuorila-Stenberg, Juha T. Koskinen ja Merja Kokkonen & Antti Nylén, osallistuu Amos Andersonin Pyhän Teresan hurmio –taidenäyttelyyn 21.8. - 26.10.2015 omilla teoksillaan.

Näyttelyn nimi tulee 1500-luvulla eläneeltä mystikolta ja pyhimykseltä Avilan Teresalta, joka 1500-luvulla oli kokenut hurmoksellisen tilan yhteydessä Jumalaan. Taiteilijat haluavat näyttelyssään korostaa sisäistä paloa luomistyöhönsä, ja minuuden esiintuomisen ja siitä luopumisen vastapuolena myös pakollista etäisyyden ottamista teokseen. Puhutaan siis luovasta prosessista kokonaisuudessaan. Kiinnostavaa. Hämmentävää. Mystistä.

 

Stiina Saaristo                                               

Henry Wuorila-Stenberg