Pelkojen käsittelyä

WSOY:n helppolukuisen Lukupalat –sarjan Magdalena Hain kirjoittama ja Teemu Juhanin kuvittama Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri on tuore tarina oman polkupyörän ostoa suunnittelevasta 9-vuotiaasta Ninnistä, joka rahaa saadakseen haluaa pestautua läheiseen painajaispuotiin. Puodin omistaja on hassahtanut Kumma-Ukko, jolla on maskottina superälykäs mustekala Löllis Tursiainen.

Kumma-Ukolla on kuitenkin hankaluuksia Ninnin astuessa kauppaan ja Ninni joutuu kaupassa asuvan Pertsa-aaveen kanssa nopeasti ratkaisemaan, miten he yhdessä auttaisivat kaupan omistajaa selviämään ongelmastaan. He löytävätkin ratkaisun ja lopussa Ninni saa myös työpaikan Kumma-Ukon putiikissa. Kirjan kuvitus on tuore ja humoristinen ja pelottavatkin asiat on saatu näyttämään vähemmän pelottavilta.

Kirjan taka-ajatus lieneekin vähentää lapsen irrationaalisia pelkoja niitä kuvaamalla ja käsittelemällä. Aikuisena voisi kuvitella, että tämä kirja ei ainakaan lisäisi lapsen pelkoja kummituksia ja muita mörköjä kohtaan, mutta lapselle voisi silti olla mukavaa lukea tätäkin kirjaa yhdessä turvallisen aikuisen kanssa.

Painajaispuoti.jpg