Nyt kaikki kokkaamaan!

Suomen lasten kotiruoka – teos on lähinnä lapsille tarkoitettu uusi keittokirja, jossa opastetaan ihan alkeista lähtien keittotaidon salaisuuksiin ja kerrotaan myös, millainen valmistettava ruoka on vaativuudeltaan asteikolla helposta haastavaan. Ohjeen alusta löytyy opastus myös siitä, onko ruoka gluteeniton, maidoton, munaton tai vegaaninen. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja isotekstiset. Uusavuttomalle aikuisellekin kirja sopii johdatuksena ruuanlaiton ihmeelliseen maailmaan.

Suvi Rüsterin, Marja Samulin ja Elvi Ristan tekemän kirjan nimestä tulee ensimmäisenä mieleen jo aataminaikuinen, kansan karttuisissa käsissä kulunut keittokirja Kotiruoka. Jotenkin ajatteleekin tähän tuoreeseen kirjaan tarttuessaan, että nyt tulee joitakin ”meidän äitien” tekemiä ikivanhoja ja hyväksi havaittuja ruokareseptejä, mutta annas ollakaan, kirjahan on täynnä uudenuutukaisia ohjeita niin aamuhetkiin, eväsretkiin, iltanälkään, perhelounaalle, kaverikokkailuihin, isommalle ryhmälle ja vielä juhlaankin.

Ohjeista löytyy shaksukaa brittiläisittäin, kikhernedippiä, avokadobageleita, focacciaa, hummusta, nokkosia, nuudelisalaattia ja misolohta, mutta löytyy myös perinteisempää ja arkisempaa settiä, kuten kaurahiutalepuuroa, nakkikastiketta, pinaattilettuja, vispipuuroa ja uuniperunoita eli siis jokaiselle jotakin ihan miu mau mukkaa. Ainoa asia, joka hiukan mietityttää, on se, että kirja on melko kookas ja painava, mutta toisaalta, pöydällähän ohjekirjaa pidetään eikä kenenkään kainalossa tai sylissä.

Keittokirjan kaunis graafinen suunnittelu ja taitto on Päivi Puustisen tekemä ja viehkeä kuvitus on Elvi Ristan. Piirrokset on tehnyt Emmi Kyytsönen.

Suomen lasten kotiruoka.jpg