Seitsemäs ihme

Onko alla oleva kuva yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä eli Semiramiin (Babylonin) riippuvat puutarhat? Ei, tämä on vain pieni osoitus Helsingin kaupungin satsauksesta kesäkaupungin viihtyisyyteen. Tämä ihme löytyy Kallion kaupunginosasta ja muita samanlaisia on siellä täällä ympäri kaupunkia ja pitkin kesää alati vaihtuvin värein. Aikoinaan itse Nebukadnessar II, joka yhden väittämän mukaan olisi vuoden 600 eaa. paikkeilla rakennuttanut Semiramiin, oli ajattellut, että puutarha lämmittäisi hänen vuoristosta kotoisin olevan vaimonsa mieltä ja sydäntä. No, tämä kuvan näkymä ainakin lohduttaa ja on silmän ilo keskellä kuhisevaa kaupunkia.

Ne muut kuusi ihmettä - jotka kaikki tietenkin tiedetään kuin vettä valaen - ovat muuten Artemiin temppeli, Faroksen majakka, Gizan suuri pyramidi (ainoa nykyisin jäljellä oleva), Halikarnassoksen mauseoleumi, Rodoksen kolossi ja Zeuksen kuvapatsas Olympiassa. Oheinen luettelo syntyi 200-luvulla eaa., silloin, kun kaikki nuo mainitut olivat vielä olemassa. (www.wikipedia.fi)

Se kahdeksas ihme näin suomalaisittain voisi olla loppukesän lämmin sää. Jokohan sitä heittäisi talviturkin, kun kerran Jaakkokin heitti sen lämpimän kiven kylmän kiven sijaan?