La La Land

Jos on musikaalien ystävä, nyt voi herkistellä koko rahalla Damien Chazellen sekä käsikirjoittamalla että ohjaamalla elokuvalla La La Land (2016), joka pyörii kinojen ohjelmistossa. Elokuva on tarina epätoivon vuosien kautta menestykseen kohoavasta parista, näyttelijä Miasta (Emma Stone) ja jazz-muusikko Sebastianista (Ryan Gosling). Tapahtumat sijoittuvat Los Angelesiin, jossa erittäin epävarman, mutta silti mahdollisen menestyksen eteen paiskitaan töitä olan takaa ja ilman yötyölisää. Silti vain jotkut onnistuvat, mutta he ovat kuitenkin tärkeitä esikuvia muille menestykseen jopa epätoivoisesti pyrkiville.

Vaikka perusjuoni on aika tavallinen tuhkasta lentoon -tarina, elokuvan antina ovat ihan laittamaton jazzmusiikki ja upeat tanssikohtaukset. Emma Stone sai parhaan pääosan esittäjän Oscarin äskettäin olleessa gaalassa ja elokuva palkittiin Oscarilla myös kuvauksesta (Linus Sandgren), lavastuksesta, musiikista ja laulusta (City of Stars). Stonen ja Goslingin lisäksi pääosissa nähdään Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons, John Legend ja Finn Wittrock.