Multaa sataa, Margareta

Runoilijana aiemmin tunnettu Sanna Karlström on julkaissut ensimmäisen romaaninsa Multaa sataa, Margareta, jonka ulkoisessa kehyksessä äiti, tytär ja hänen pieni tyttärensä asuvat samassa taloudessa keskenään. Se on pieni, mutta syvällinen kertomus tyttären, miehensä äkisti menettäneen naisen vaihtelevista tuntemuksista yli vuosi kuoleman jälkeen ja siitä, miten selviytyä elämälle jälleen. Se on myös kertomus äidistä, vanhenevasta naisesta ja hänen kokemuksistaan elämässä ja kertomus pienen tytön kyvystä käsitellä liian vaikeita asioita.

Teos kuvaa myös sitä, miten hanakasti ihminen tarrautuu mihin tahansa oljenkorteen, kun tietää olevansa vaarassa hukkua; kunhan vain joku pelastaa, vaikka edes hetkellisesti, onnen rippeetkin kelpaavat. Eri-ikäisten naispuolisten henkilöiden tunteista puhutaan kauniisti, ja vakavasti. Jos pitää suomen kielestä, niin tämä kirja voitelee aivoja, niin on kauniisti kirjoitettua kieltä, mutta eipä ihme olekaan, kun on kyseessä runoilijan kirjoittama romaani.

Multaa sataa Margareta.jpg