Oi EMMA, EMMA, oi EMMA, EMMA...

... miten kiinnostavan näyttelyn oletkaan taiteen ystäville järjestänyt Espooseen. Siellä on nimittäin meneillään keraamikko Rut Brykin (1916 – 1999) juhlanäyttely, joka valottaa taiteilijan tuotantoa varhaisista töistä aina viimeiseen teokseen saakka. Näyttely on osa EMMAn suomalaista modernia kuvataidetta ja designin klassikoita esittelevää kokonaisuutta. Teokset on koottu Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmasta,  julkisista tiloista ja yksityiskokoelmista. Näyttely on avoinna 4.9.2016 saakka, joten vielä ehtii, kun oikein kiirettä pitää.

Myös Bryk on ehtinyt tehdä kaikenlaista elämänsä aikana: keramiikkataidetta, astioita, kortteja, kirjankansia, mosaiikkipaloista luotuja reliefejä, painokuvioita ja paljon muuta, niin että luovuutta on riittänyt vaikka muille jakaa. Rut Bryk oli naimisissa taitelija Tapio Wirkkalan kanssa.