Vihaisten lintujen vallassa

Pitihän se mennä katsomaan, ensimmäinen suomalaiseksi tunnustettava (Rovio Animation Studios) megaluokan animaatioelokuva, Angry birds, ja 3D-laseilla tietenkin. Asiaan vihkiytymättömänä ja kyseisiä pelejä aiemmin pelaamattomana juoneen päästiin nopeasti kiinni; tässähän on kyse hyvän ja pahan, Daavidin ja Goljatin – ritsatkin samat! - välisestä taistelusta, jossa pohjimmiltaan hyvä – vaikka ajoittain yrmeä ja vihainenkin Red kavereidensa Saken ja Pommin avulla – lopussa voittaa ylivoimaisen vastustajansa. No, se oli tarinan melko yksinkertainen juoni.

Mutta animaation osuus – voihan elämän kevät! Kyllä oli pantu tekijät remmiin, ja tulos oli sen mukainen. Viimeksi viime syksynä tällaista animaatioelokuvaa katsoneena - Disney Pixarin leffa Inside out – mielen sopukoissa  (Kirjatimpuri 01.10.2015), tuli mieleen, että tämä saattoi olla vielä terhakampi katselukokemus. Pixarin elokuvassa tarinan syvyys ja merkityksellisyys oli kyllä eri luokkaa, mutta vihaisten lintujen tilannekomiikka ja nopea tapahtumien vyörytys silmien eteen hengästytti kerta kaikkiaan katsojansa, kun oikein vauhtiin päästiin. Huumori ja komiikan keinot olivat keskeisessä osassa, hytkyen sai nauraa monessa kohdassa.

Ja mikä musiikki! Tuli mieleen ihan, ihan pikkuisen, että mitähän onkaan mahdettu maksaa tekijöille, että kaikki nämä klassikot saatiin mukaan. No, kuulosti siltä, että kannatti satsata.

Näyttelijöihinkin eli ääniksi oli saatu megaluokan tekijöitä: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Bill Hader, Kate McKinnon, Peter Dinklage, Sean Penn.

Mutta mikä tärkeintä; tämä oli siis myös suomalaista tekoa, ja lopputeksteissä oikein vilisi suomalaisia tekijänimiä. Mediassakin on kerrottu, että voitolle päästään. Joten eipä hätää suomalaisen animaatioelokuvan tulevaisuudesta. Se näyttää olevan Suuren Kotkan suojassa ja tulevaisuus valoisana!

Kuvat: Angry birds -kalenteri

Kuvat: Angry birds -kalenteri