Omena- eikun kirsikkapuiden alla

Japanin kielen saloihin päästiin jo 15.03.2016 Kirjatimpurin postauksessa Tinttipatruuna ja japania aloitteleville. Jos haluaa saada lisää tartuntatautia ja jatkokurssin japanilaiseen kieleen ja kulttuuriin ja nauttia siinä sivussa viipyilevästä ja nautittavasta eksotiikasta, kannattaa suunnata askelluksensa elokuviin ja mennä katsomaan Naomi Kawasen Kirsikkapuiden alla –elokuva.

Apaattinen Sentaro (Nagase Masatoshi) raahustaa aamuisin kioskilleen paistamaan pieniä dorayaki-leivonnaisia, joita lähistön koulutytöt käyvät syömässä ruokatunnillaan. Muuan ikääntynyt rouva Tokue (Kiki Kirin) vääntäytyy usein kioskille ja alkaa olla Sentarolle jo pieni maanvaiva halutessaan välttämättä päästä Sentarolle töihin.  Lopulta Sentaro epäillen suostuu.

Sentaro on siihen asti ostanut tukusta leivonnaisten väliin tulevan paputahnan, mutta rouva Tokue alkaa tehdä paputahnaa itse aamuvarhaisella kioskin hellalla. Se on niin hyvää, että putiikin luukulla alkaa käydä kuhina, kun sana herkullisesta paputahnasta leviää. Uchida Kyara esittää koulutyttöä, joka vierailee Sentaron kioskilla säännöllisesti. Näiden kolme välille syntyy hiljalleen merkittävä ystävyys. Muuta leffasta ei voidakaan paljastaa, ettei mene maku niin kuin Sentaron tukun paputahnasta.