Merta enemmäs kalaan...

Jos luonnon rauhaan usein halaa, / ei tartte mennä merta edemmäs kalaan, / kun vain hyppää selkään fillarin / tai talsii metsään karhun askelin. / Se Keskuspuisto on, tuo paikka mukavin!

Etsivä löytää sieltä arboretumin / ja jäniksen voi nähdä, ketunkin / ja aarnialueita montakin / voi löytää joku ahkerin. / On siellä siltaa, pitkospuita, pisteaitaa, / mut; mitä ihmettä! se onko laitaa, / et kahvilakin siellä olla taitaa.

Ja keväisin kun vesi virtanaan / saa Ruutinkosken yli kuohumaan / se luonnon näytelmä on vailla vertaa. / Vaikk' metsään menee tuhat kertaa, / se aina uuden elämyksen antaa. / Kotiin tullessaan saa muiston kantaa / ja unissaankin tallustella joen rantaa.

Poliitikot, päättäjät, nyt miettikää / kun meinaatte tään puiston nävertää / ja nyrhii metsän joka kulmaa, / kun ratkaisette asuntojen pulmaa. /  Nyt kämpät muualle ja metsä rauhaan! / Niin jopa kosket alkaa pauhaan / ja kiittää rikas luonto säästäjäänsä.