Kirjallisuusterapiaa

Käytiin illan pimetessä lauantaiehtooksi juhlistamassa 35-vuotiaan Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen taivalta Suomessa. Yhdistyksen alkuperäinen idea tuli jenkeistä ja se oli perustamisvuonna 1981 Euroopan ensimmäinen laatuaan.  Sillä on ollut merkittävä tehtävä levittää koulutusta ja tietoa kirjallisuuden ja erityisesti runouden voimasta mielenterveyden edistäjänä ja jopa palauttajana. 

Ilta oli lyriikkaa tulvillaan, ja paikalla oli iso joukko runouden ystäviä;  kuultiin myös nobelistinakin tunnetun puolalaisen runoilijan, Wislawa Szymborskan (1923 – 2012), runoja. Kuin juhlakakun koristeena oli tarjolla Kaj Chydeniuksen ja Monna Kamun hieno konsertti, jossa kuultiin Kaj Chydeniuksen säveltämiä lauluja, monet niistä teoksesta Parantava runo. Kyseisen kirjan olivat 1980-luvun alussa koonneet alan pioneerit, runoterapiaryhmiä ohjanneet psykiatristen laitoskirjastojen kirjastonhoitajat Aino Immeli, Outi Melén ja Leena Sippola. Vuosijuhlan juhlapaikkana oli musiikkiteatteri Bar Kapsäkki Helsingin Hämeentiellä.