Tuli tuttu, vanha tuttu!

1. Tuli tuttu kevätkulta, / Lumen alta pistää multa, / Puro pulppuvat rinteillä tanssia saa, /
Kevätriemua laulavi ilma ja maa, / Jo ääretön taivaskin seestyy / Ja lämpimän aika eestyy /
Ja tuulikin tuoksuja tuo.

2. Taasen soivat vaskikellot, / Lämpöön elpyy oraspellot, / Sirot kukkaset nostavat pienoisen pään, / Sinisirkkuset soittavat niemissään / Ja nurkkihin lehväisen orren / Vie peipponen mättäältä korren / Ja mökkinsä pystyttää.

3. Nyt on soilla, mailla juhlaa, / Päivä säteitänsä tuhlaa, / Ukko nuortuvi niin kuni harmaja puu, /
Poian posket ne kauniiksi ruskettuu, / Soi loilotus, luikku jo raikuu / Ja kunnaat ne kummasta kaikuu, / Kun käkönen kummulla soi.

4. Aidan luona kiiltää kuokat, / Karhit, kanget, hevosluokat, /Jyvän toivoen heittävi multaan mies: / "Sadon runsahan pellosta saan, kukaties!" / Noin miettii ja auraansa tarttuu / Jo toivosta voimia karttuu, / Hän katseensa taivohon luo.

6. "Tuli tuttu, vanha tuttu, / Yllä uusi nurmen nuttu!" / Pieni Erkkikin laulavi innoissaan / Talon karjoja aamulla kaitessaan  / Taas leppätorvea koittaa / Ja metsälle mieliksi soittaa, / Kuin talvea ollut ei ois!                                        

                                                                               Larin Kyösti (Kyösti Larson, 1873-1948)