Mieskuoro Vantaan Laulun joulukonsertti

Joulu alkaa joulukonsertista, niin se vain on! Käytiinpä kuuntelemassa mieskuoro Vantaan Laulun joulukonserttia Pyhän Laurin kirkossa Helsingin pitäjän kirkonkylässä. Kuoron johtajana toimi Visa Yrjölä. Kyllä oli komeaa kuultavaa tämän kuoron joulumatinea! Kirkon akustiikka on oivallinen, johtuneeko se korkeista holveista, joissa ääni kauniisti väreilee. Rusinana joulupullassa oli tietenkin myös se, että yleisö kutsuttiin mukaan yhteislauluun.

Vantaan Pyhän Laurin kirkko on jo itsessään hieno nähtävyys. Se on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja on rakennettu 1400-luvun puolivälissä. Kerrotaan, että isonvihan aikaan sekä kirkkoherra että –väärti pakenivat ja veivät kirkon arvoesineet mennessään Ruotsiin, jonne ne sitten jäivätkin. Kirkko paloi 1800-luvun lopulla ja se kunnostettiin lähes raunioista uusgoottilaiseen tyyliin. Kirkon suunnittelijana pidetään ”Pernajan mestaria”, saksalaista tuntematonta kirkonrakentajaa. Koska kirkossa aikanaan pidettiin vain ruotsinkielisiä jumalanpalveluksia, suomenkielisiä varten rakennettiin kivikirkon viereen puukirkko ensimmäisen kerran 1600-luvulla. Kirkon pääoven edessä on edelleen kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelema puukirkon muistomerkki. Kirkkosalin goottilaisten koristemaalausten esikuvana kerrotaan olevan Pariisin Notre Dame -katedraalin maalaukset. (www.wikipedia.fi)