Duchamp, Delaunay, Koons, Duras ja Amélie

Pompidou Centressäkin oli tarjonnan runsautta. Jeff Koons (1955 - ), Marguerite Duras (1914 – 1996), Robert Delaunay (1885 – 1941), ja Marcel Duchamp (1887 -  1968) olivat esillä Pompidou-keskuksen näyttelyissä vuodenvaihteen aikana. Itse taidemuseon rakennuskin oli nähtävyys; yllättävä julkisivu ja lenkkimakkaraputkessa talon ulkoseinässä ylös näyttelytiloihin kohoavat yleisömassat olivat jo sinällään näkemisen arvoisia.

Käytiin myös Amélien jalanjäljissä tutustumassa Jean-Pierre Jeunetin vuonna 2001 ohjaaman lämminhenkisen Amélie-elokuvan kuvauspaikkoihin, kahvilaan ja myös vihanneskauppiaan puotiin, joka elokuvassa on myös näkyvästi esillä. Molemmat löytyivät, kun oli hyvä opas paikalle johdattamassa. Elokuvan tekeminen oli varmasti kannattanut, sillä kahvila oli tupaten täysi, turisteja tietenkin.