Toive vuodelle 2016

On ehta uusi vuosi taas! / Juur yhtään ei oo lunta maas, / ei oo ees omaa lehmää koivuhaas. /

Vuos tämä tuokoon voimaa, yllätyksen, / ja kesken kaiken elon myllytyksen, / se persuuksille potkikoon sen verran, / niin että päivittäin ees yhen kerran / sais astutuksi yli mukavuuden rajan. / Siellä viettäis sitten hetken ajan, / niin että ymmärtäis / ja pikku pollaan pälkähtäis, / että me ei olla yksin täällä, / vaan kaikki yhdessä – säällä kuin säällä - / pitäis jaksaa arkee painaa. /

Tiedetään: on onni lainaa / ja kuka sitä tavoittelee, / se tekokuuta kurkottelee./ Onni tulee, kun sen ohi menneen luuli. /  Vain hetken tuudittaa kuin kesän lounatuuli. / Se hetki pitää heti kiinni napata, / mut sitä ei voi seinään rapata, / vaan vapaana sen pitää antaa mennä, / ja huudella vain sille: Lennä, lennä! / Taas takaisin se tulla uskaltaa / vähiten, kun sitä osaa odottaa. /

Eletään siis päivää tätä / arkea, juhlaa, tavallista elämätä, / ja hetkistä jokainen täynnä valoa, merkitystä. /