Kun uskot unelmiisi...

Kirjailija, terapeutti Tommy Hellsten tuli julkisuuteen jo vuosia sitten kirjallaan Virtahepo olohuoneessa, joka kertoo alkoholistiperheessä elämisestä.  Sen jälkeen hän on kirjoittanut monia teoksia, jotka ovat lohduttaneet ja antaneet uutta toivoa vaikeuksiensa kanssa kamppaileville lähimmäisille: Saat sen, mistä luovut, Pysähdy, olet jo perillä, Oivalluksen kynnyksellä niistä muutamia.

Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti on kokoelma lyhyitä aforismeja ja niihin liittyviä kuvia, tekijän itsensä ottamia.  Ohjeeksi kirjan lukemiselle Hellsten ehdottaa, että kirjaa voisi lukea sieltä täältä ja etsiä itselle sopiva ajatus juuri siihen hetkeen ja elämäntilanteeseen. Hellsten toteaa, että ”aforismi voi olla eräänlainen kahva tai käsi, johon tarttumalla voi kammeta itseä tulevaisuuteen”. Kyllä sellaista voimakahvaa silloin tällöin tarvittaisiinkin, vai olisikohan toiveissa ihan heittoistuin, että mustasta komerosta ponnistettaisiin taas ehtaan elämään tai ainakin hieman happea haukkaamaan. ”Niin usein olen syvälle sukeltanut, mutta aina olen pinnalle pulpahtanut”, lauleli aikoinaan helmenkalastajakin vai olisiko ollut uimahyppääjä toiveikkaana optimistin syvällä rintaäänellä.

”Tänäänkään en voi täysin valita, mitä minulle tapahtuu. Mutta voin valita, miten suhtaudun siihen, mitä minulle tapahtuu.” Tommy Hellsten