Vuoden tapaus vuoden viiveellä

Kyllä oli näin timpurin ominaisuudessa erinomainen idea pykertää vielä tuollainen lisäkasvilaatikko pihaan. Raparperi kasvaa siellä jo huimaa vauhtia, kohta siitä otetaan piirakka-ainekset ja leivotaan maistuvainen piirakka jäätelöllä maustettuna. Lipstikka ja korianterikin nostavat vihreätä päätään mullasta ja pian siellä kurkkivat jo ruohosipuli, oregano ja lehtisalaattikin maailmaa, että mikäs se tällainen paikka oikein on. Puhumattakaan niistä krassin, asterin, kellokukkien ja ruusupapujen pontevista taimista, jotka pyrkivät valoon ja vapauteen keittiön sivupöydällä yhtään ajattelematta sitä ainoaa laskutilaa, joka keittiössä on.

Otsikko viittaa siihen, että Kansallisteatteri ilmoitti tällä viikolla, että Q-teatterin Kaspar Hauseria esitetään suurella näyttämöllä ensi vuoden 2015 alussa viisi kertaa. Sinne siis ostettiin lippuja, jotta päästään näkemään tämä kohkattu vuoden villitys. Odottavan aika on pitkä.

Kirjatimpuroinnin parissa otettiin käteen Inton kustantama Kai Sadinmaan 10 käskyä kirkolle. Sadinmaa tuulettelee raikkaasti Suomen kirkkoa ohjaten lukijaansa ajatuksin ”Jos haluat löytää totuuden, älä missään nimessä mene kirkkoon”. ”Taivaaseen pääsee vain helvetin kautta” toteaa Sadinmaa ja perustelee ajatuksiaan niin mukaansatempaavasti ja humoristisesti, että olipa asiasta mitä mieltä tahansa, on pakko hörähdellä ääneen mukana kirjaa lukiessaan.