Sampo-ihmekoneen viimeiset kuulumiset

Palataan Sampo-Kake – kaukolämmön pariin vielä sen vihonviimeisen kerran, että voidaan kertoa sen viimeiset kuulumiset. Kun aamulla hiippaillaan alakertaan ja vilkaistaan ulkolämpömittariin, huomataan säiden viilenneen jopa kymmeneen plusasteeseen. Sen jälkeen kun kokeillaan ennen niin jääkylmää rautaista patteria, niin kas kummaa! Eikö se vain olekin haalea, ei suinkaan kylmän kalsa kuin ennen muinoin ennen tätä härveliä. Ja kun saatavatkin ovat muuttuneet veloiksi mainittua ihanuutta maksaessa, ei voi muuta kuin todeta, että tässä se nyt tuli, ja meni miten meni. Varmistamaan tätä loppukesän mukanaan tuomaa onnea otetaan kauniiseen käteen Tiina Laitila Kälvemarkin novellikokoelma Kadonnut ranta. Se toisessa ja punaviinilasi toisessa kädessä voidaankin sitten vällyyn kääriytyneenä olla vastaanottamassa sitä vetisenlotisevaa ja myrskynmerkkistä ihanaa syksyä!

Kadonnut ranta.jpg