Sataa jos tuntuu siltä

Sadetta pidellään taas ja näyttää siltä, että se sen kuin yltyy koko ajan. Extreme-  ja survivaljuhannuksesta toipumisen jälkeen odotellaan taas kaivinkonetta kaivamaan uraa mökkiin asti. Se sen vuoksi, että urakoitsijan kanssa sovittiin aika jo parin viikon päähän, jolloin erilaisten remelien pitäisi ilmestyä siihen nimeltä kutsuttuun lämmönjakohuoneeseen. Mutta jos ei ole putkia, joita liittää toisiinsa, se on jonkin verran huonompi juttu. Soitettiin energialaitoksen työnjohdolle ja saatiin kuulla, että tulossa ollaan. Sen jälkeen rauhoituttiin kuuntelemaan vain sateen ropinaa ikkunaruutuun.

Sateesta ovat laulaneet monetkin laulullaan säistä ja muistakin asioista samalla lohduttavat taiteilijat, kuten Jose Feliciáno. - Sinä syksynä satoi aina vaan, laulaa Annika Eklundkin, vaikka ei olekaan vielä syksy vaan aivan hehkeä keskikesä. Sadetta voi yrittää ymmärtää myös position kautta; sade kastelee maan ja antaa kasveille elinvoimaa, sade täyttää kukkien kastelemiseen tarkoitetut altaat, sade täyttää katujen viemärit ja tuomarit, sade tekee nahkakengistä sopivat ellei ihan väljät, sade virkistää sopivasti, kun sateenvarjo on jäänyt kotiin ja pitäisi mennä juhliin. Sateesta voi nauttia niin kotona kuin kaupungillakin, kun vain suhtautuu siihen.

Kenelle tässä nyt yritetään vakuutella ja mitä?