Remontti on vaihteeksi vaiheessa

Lauantaipäivä eikä ainoatakaan remonttimiestä ole tulossa tänään. Kohta jo kaivataan joka-aamuista herätystä öisen aamu-usvan aikaan, kun työmiehet kiitävät asemapaikoilleen kuin nuolet Robin Hoodin viinipussukasta. Onneksi päivää voi kuluttaa seuraamalla Lontoota, jossa tapahtuu seuraavan parin viikon ajan erinomaisia urheiluasioita.

Käytiin sentään vilkaisemassa kellarissä pöhisevää Sampo-laitetta, joka näyttää silloin tällöin lirauttavan pienen vesitilkan sen alla olevaan vatiin ikään kuin sanoakseen, että toiminnassa ollaan. Vihdoinkin tulleen hellekesän kuumina päivinä ei oikein tule ajatelleeksikaan, mitä Sampon pöhinä merkitsee sitten, kun pakkanen alkaa olla miinuksen puolella. Syntyy varmaan erityyppisiä merkityksiä Sampo-laitteen ympärille: "Laitahan on jauhomyllyn,/toisehen on suolamyllyn,/rahamyllyn kolmantehen." Tuo rahamylly on tietenkin se taksamittari, joka kokoaikaisesti alkaa mitata rahaa energiayhtiölle sähkön kulutuksesta ja joka asennetaan varmaankin viipymättä Sampon viereen, joten ei tässä ilmaisia pöhinöitä kovin pitkään nautiskella.