Portaat, rappuset vai askelmat?

Kaukolämpöremontin tiimellyksessä saatiin ystävä innostumaan teknisestä suorituksesta nimeltään Portaiden askelmien uudelleenjärjestely niin, että myös jalkaivaivaiset lähimmäiset voivat vaivatta kivuta kuistille ja siitä syvemmälle sisätilojen syövereihin. Lautatarvikkeet tulivat jo maanantaina ja nyt sitten tartuttiin kovaan toimeen ja siirrettiin askelmia hitusen ylemmäs ylimmältä portaalta alkaen, niin että lopulta alas tuli yksi porras lisää. Miten se sitten oikeasti tapahtui, on tekijän ihmeellinen mysteeri. Lopputulos oli kuitenkin täydellinen ja nautittava.

Siitä innostuneena aloitettiinkin sitten portaiden maalaus ja se vei koko iltapäivän. Ja mikäpä oli viedessä, kun aurinko porotti täydeltä taivaalta ja kuivasi maalin sitä mukaan kuin ehdittiin pensselillä pintaa sutia.

Kirjallisuudessa askelia otetaan suuntaan jos toiseenkin. Harha-askel lienee tuttu jokaiselle voimalla elävälle yksilölle. Ja tietysti harha-askeleesta koituu seurauksia, usein hyvinkin kauaskantoisia. Älkäämme pelätkö harha-askelten ottamista, koska se auttaa meitä selvittämään, missä menee varsinainen tie. Helvi Juvonenkin on runossaan Tuohilippi ja lähde todennut: " Polkua koukeroista metsä sinua vie. Ihmettä tuskin moista tarjosi tasainen tie." Sanalla harha on ikävä sivumerkitys, mutta tässä kyseisessä yhteydessä se lienee paikallaan. Nähdä harhoja tarkoittanee positiivisessa mielessä, että pystyy elämään myös kolmannessa todellisuudessa.

Lämpöputkien koteloitsijakin saapui iltapäivän kuluessa mittailemaan tilannetta ja kertoi varsinaisesti tulevansa perjantaiaamuna varhain ja tekevänsä työtä kuin muura-muurahainen.

Portaat.jpg