Lopun alkua

Eilen nähtiin jo kaukolämpömittarimiesten lähestyvän kohdetta, mutta vasta tänä aamuna käytiin varsinaiseen toimeen eli mittarin asennukseen. Ja eihän siinä kauan nikoteltu, kun mittari oli seinässä eli tarkemmin ottaen putken varressa kertomassa lämpimän veden kulutuksesta. Eikä tarvinne sitä ilmoitella minnekään, ihan itsekseen se ilmoittelee kulutuksen, kun vain joku työntekijä jossakin energialaitoksen uumenissa aukaisee oikeanlaisen sivuston.

Voidaanko nyt jo katsoa, että on päästy eroon tämänkesäisestä remontista, joka vei siis koko kesän? No, ei vielä voida, on tulossa vielä miestä kuin meren mutaa ennen kuin koko homma on paketissa. Onneksi kirjastossa riittää luettavaa ja vettä joessa. Otettiin härkää sarvista ja käsittelyyn Seija Vilénin romaani Pohjan akka, joka yhdistää nykyaikaa ja Kalevalaa haastavalla tavalla.

Mittari.jpg