Lauantai on päivistä paras

Ei tullut loitsimalla työmiestä eilen, mutta tänä aamuna kukonlaulun aikaan  – ja ihan loitsimatta – tuli ja ryhtyi töihin, heti sen jälkeen, kun oli ensin hakenut puuttuvat putket työmaaltaan. Sillä välin keitettiin kahvit työntekijälle ihan siitä ilosta, että taas tapahtuu näillä kulmilla, ja keitettiin toisetkin. – Menox, sanoi Anniel Lennoxkin lauluja rustatessaan ja putket tulivat paikoilleen kellariin, ja hienosti tulivatkin. Vain pari kovaa jyrsintämelukohtausta tarvittiin poran tehdessä reikiä kellarin kattoon, ja niin oli paketti taas tältä päivältä valmis. Voi näitä päiviä, kun timpuri on taas tehnyt työnsä hyvin!!!

Kukkarokivi - suomalaisen folkloren antologia kertoo yleisesti työpaikkaan liittyvistä tärkeistä asioista, kuten työpaikasta ja työnteosta. Tässä mainitaan niistä muutamia esimerkkejä:

- Mieluummin kahdeksan tuntia toimistossa kuin kokonaan ilman unta. - Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, älä tee sitä täälläkään. - Kun väittelet idiootin kanssa, pidä huoli, että hän ei tee samoin. - Tämän talon töissä ei välttämättä tarvitse olla hullu, mutta se on avuksi.

Tuo viimeksi mainittu pätee jostain kumman syystä tosi hyvin myös tämän vanhan talon timpurointiin?