Korson asemalta kirjahyllyn kautta maailmalle

Tuuletettiin kirjallisuuden ohella päänuppia katsomalla Akseli Tuomivaaran ohjaama nuorisoelokuva Korso. Korso-elokuvan päähenkilöllä on urheilullista kunnianhimoa ja hän kaipaa suurempiin ympyröihin nuoruuden ahdistavilta ja näköalattomilta kulmilta. Itse elokuvakin on jo matkalla suurempiin ympyröihin; elokuvafestareille Edinburghiin. Onnea ja menestystä Korsolle!

Lukukokemuksista uusimpia ovat lahjaksi saatu Gaudeamuksen julkaisema, Jyrki Kallion suomentama ja toimittama Jadepeili, valittuja kirjoituksia keisarillisen Kiinan kulta-ajoilta. Se sisältää kertomuksia vuonna 1695 julkaistusta proosa-antologiasta ja on todella mielenkiintoista luettavaa.

Toinen, myös lahjana tullut mielenkiintoinen teos on Palmenian julkaisema Heidi Lindroosin ja Ulrika Segercrantzin toimittama Yksilöksi ryhmässä – ryhmäanalyysi suomalaisessa terapiatyössä. Se vaikuttaa kiinnostavalta sekä yksilön kannalta että sopivaksi myös työyhteisöjen kehittäjien kirjahyllyyn.

Yksilöksi ryhmässä.jpg