Siihen aikaan kun pirtti kaukolämmön osti...

Niin vain ovat nyt leipurin pullat uunissa sillä mallilla, että enää puuttuu loppukirkastus tästä remontista. Se kuuluu olevan ensi torstaina, joten sitä sitten tässä vain odotellaan. Johan sitä kestikin revohkaa koko kesä suorastaan maaliskuun ensimmäisestä kirjeestä aina ehkä elokuun viimeiseen kirjeeseen, laskuun, siihen ammottavaan Moolokin kitaan, johon häviävät kaikki ansaitut ja ansaitsemattomat rahat. Mutta onpahan nyt sitten kone, kaunis ja koria, ihastuttamassa kellarissa kävijöitä. On oikea kaukolämpökeskus saatu tähänkin pirttiin. Ihan niinkuin Juhani Ahon Siihen aikaan kun isä lampun osti – lastussa, kun koko kylän väki saapui ihmettelemään tuota outoa kapistusta, öljylamppua. Niin on siis pidettävä tässäkin tupasessa Kaukon kastajaiset, jotta se ihan todeksi kaikillen muuttuu tämä ihmesampo Intiasta.

Siihen aikaan kun isä lampun osti -lastussa on vanha ruotu-ukko, joka ei paljoa uudesta ihmevekottimesta välitä, vaan mennä tuuhaltaa omaan loukkoonsa päreensä kanssa veuhkaamaan, ties vaikka tarinan jälkeen sytytti koko pirtin palamaan päreensä pudotettuaan. Ei ole tässä lämpöremontissa sentäs vielä kukaan polttanut päreitä, vaikka lähellä on monta kertaa ollut.