Hyvää ei koskaan odota liian kauan

Ne tulivat, ne tulivat, kuopan iloiset kaivajat!

Ilostuneena mentiin tervehtimään odotettuja vieraita oikein käsipäivällä ja pienin japanilaisin kumarruksin ja esitettiin heille toivomus, että mahdollisimman pieni aukko tehtäisiin pensasaitaan, että eivät pääsisi citykanit ja muut örveltäjät niin helposti salaattiviljelmien kimppuun.

Kaivurimiehet tekivät työtä käskettyä. Mittasivat uudelleen kaivannon paikan ulkoa ja sisältä, koska papereissa se oli merkitty suoraan saunan seinään. Onneksi mentiin selittämään asia heille, niin että mittaus voitiin suorittaa uudelleen puoli metriä toiseen suuntaan. Vedettiin punaisella spraymaalilla kaksi viivaa kadulta talon seinään ja eikun kaivamaan. Ensin kaivettiin isommalla kauhalla ylös pensasaidan pätkä ja siirrettiin se viheriälle nurmelle lepäämään ja odottamaan paluuta entisille rakkaille asuinsijoilleen. Sitten vaihdettiin pienempi kauha, jolla tehtiin sievä vana kadulta talon seinään. Ihmeellistä on nykykoneiden hydrauliikka, mikä uskomaton maailma! Ja miten pienessä tilassa kauha toimii, kun sen varressa on ammattinsa osaava kokki!

Kaivannosta löytyi yllättäen kaivonrengas ja toinenkin ja niiden välistä vielä savea täynnä oleva salaojaputki. Entisten asukkaiden viritelmiä olivat vuodelta viisi tai kuusi, jolloin ehkä saunan vesiä on pitänyt johdatella pitkin tonttia kadun sadevesiviemäriin. Ihmeteltiin siinä myös, miksi sadevesiviemäröinnin tehnyt työmies ei ollut laittanut sepeliä talon seinustalle patolevyn ja styroksin  viereen parinkymmenen sentin matkalta. Kukapa tietää. Ei tiedetty ainakaan tässä osoitteessa, mistä moinen ratkaisu oli peräisin.

Nyt voitaisiin lukea vaikka Fjodor Dostojevskin Kirjoituksia kellarista, koska sielläkin tänä aamuna konkreettisesti jo käytiin, mutta koska ollaan niin onnellisia urakan edistymisestä, niin ei juuri nyt jakseta paneutua ihmismielen häpeän ja katkeruuden syövereihin. Niihin ennättää tutustua uudelleen sitten, kun syksyn myrskyt ja sateet tuivertavat mökkiä, mutta sisällä hohkaa ihmeellinen kaupungin energialaitokselta putkia pitkin tuotu lämpö ja sen mukana lämmin vesi.

Kaukolämpötyö1