Joulu alkaa joulukonsertista

Käytiinpä vihdoin joulukonsertissa, jota toimintaa oli suunniteltu koko joulukuun ajan. Kallion kirkossa oli YLE:n joulukonsertti, joka oli yksi Euroopan eri maista lähetetyistä konserteista. Kukin niistä oli kuultavissa peräjälkeen myös radiossa, mutta täytyy sanoa, että paikan päällä kuultuna muusikot tarjosivat kuulijoille oikein ehta elämyksen. Lapin kamariorkesteri, joka on kai ainakin Euroopan, ellei koko maailman pohjoisin sellainen, johtajanaan John Storgårds ja solistinaan Soile Isokoski taisivat musisoida itsensä kaikkien sydämiin. Arkihuolesi kaikki heitä, Mökit nukkuu lumiset, Pikku Veikon joulurukous, Talvipastoraali, Ja neitsyt pikku poikuttansa, Marian kehtolaulu, Kehtolaulu Lapista, En etsi valtaa, loistoa, Lasten joulu, Scherzando, Tähtitaivas ja Oi jouluyö olivat ohjelmistossa ja vielä pari encorea kruunasi koko komeuden. Nenäliinaa tarvittiin useaankin otteeseen, niin olivat Kallion kirkon korkeat holvit anteliaat sävelten hyväilylle. Upean konsertin jälkeen liukasteltiin pyryssä (jee, lunta!!!) kotiin kuuntelemaan ikivanhoja jouluvinyyleitä, jotka on kaivettu naftaliinista hyvissä ajoin ennen joulua ja tarkistettu, ettei vain ole tullut naarmuja hauraaseen pintaan. Aatonaatonaatto voikin sitten tulla. Täällä odotetaan!