Anita Snellmania Amoksessa

Harjoitettiin vaihteeksi maalaustaiteen henkistä peruskorjausta ja käytiin tutustumassa Anita Snellmanin (1924 - 2006) näyttelyyn, joka on avoinna Amos Anderssonin taidemuseossa Yrjönkadulla. Snellman opiskeli ja maalasi elämänsä aikana Pariisissa ja asui pitkään Ibizalla. "Oi ihana valo, niin on nimesi kaunis sana ihana valo, onko portit jo auki? Oi ihana valo, ihana sinä olet aurinko..." laulaa Samuli Edelmann ja todellakin, näyttelysaleista tulvahti niin ihana etelän valo, että se valaisi koko synkän marraskuisen päivän. Snellmanin varhaistuotannon tummanpuhuvat maalaukset, vaikkapa Lintukauppias ja Corrida, vaihtuivat valoon ja tutut kosmologiset - ja omakuvat, Sininen poika, Ilse, Muusat, Tyttö ja kukko  ja monet valkoista ja keltaista hehkuvat kukka-asetelmat jättivät päällimmäisenä mieleen, että mikä valon riemuvoitto tämä näyttely.

Kulinaristista peruskorjausta harjoitettiin syömällä herkullinen lounas ranskalaisessa Four Seasons Salads & Delicatesses -ravintolassa Kapteeninkadulla Eirassa. Namnam, millainen herkkuannos salaatteineen sieltä irtosikaan! Sinne mennään kyllä taas uudemmankin kerran.