Räppi kellarinoven eristyksestä

Nyt on kyse siitä, miten eristää / tuo ovi kellarin, se kylmää tuottaa möksään lämpimään. / Se pitäis saada vähän pitämään / paremmin pakkasenkin pihalla. / Ei tätä sanota millään vihalla, / koska talvi on muuten ihan jees, / pääsee hiihtämääs ja luistelees. / Se ovi joskus lienee ollut autotallin ovi, / mut ei niistä pokista kyllä mikään perusauto sovi. / Se on kai ollut Morris Mini aikoinaan, / joka ovista on saatu sisään mahtumaan. / Tai sitten polle, joku pienikokoinen. / Jos se onkin ollut kotipilttuu sen! /

Siis toimeen tartutaan ja karhuntaljaan, / tarkemmin villalevyihin, niin ei osu harhaan / tää räppi, jossa ovi peitetään taljoilla karhun / sitten heitetään / se koko alakerta talven huomaan / ja sitten mennään ulos kivijalan päälle lunta luomaan. / Se hyvä eriste on ja edullinen, / kun taivaalta saa aivan ilmaiseksi sen./

Siis talja kerrallaan ne ladotaan / sisäpuolelle oven. / Aloitetaan / tietenkin alareunasta, / niin että villalevyt pysyy kasassa. / Joka kerrokselle tuki tarvitaan, / ja tueksi nyt sitten laitetaan / kaikki irtokalut kellarista, / kuten nyt vaikka haravat ja metrin kattolista. / Se joka yli jäi kai jostain remontista. / Hiirille jätetä ei koloa. / No, olishan se jonkin verran noloa, / jos mitään opittu ei olis viime talvesta, / jolloin hiiret otti ylivallan kellarista. / Ja se sotku, mikä sitten siivottiin / keväällä, / huhhuh, miten manattiin / ne pienet ystäväiset sinne, missä hiiret kasvaa. /

Saa pakkasherra viimat puhaltaa, / kun työ on tehty, / hetki huilataan. / Saa oikee karhu mennä kuusen alle nukkumaan. / Me sitä täällä hengessä vain tsempataan. / Kun tekotalja kellaria lämmittää, / ei elämältä toivoa vois enempää! / Itsellekin talviuni tarpeen on. / Voi sitten herätä, kun kajo auringon / alkaa vihdoin nousta taivaanrannan takaa. /