Kirjakauppias moneen makuun

A. J. Fikry, keski-ikäinen Alice Islandin kirjakauppias, joka on menettänyt onnettomuudessa puolisonsa ja jonka elämän täyttää tyhjyys, alenevat myyntiluvut ja alkoholi, joutuu eräänä päivänä ryöstön kohteeksi. Häneltä varastetaan uniikki teos, kirja, jonka myymisen hän oli ajatellut turvaavan hänen eläkepäivänsä. Pian tämän jälkeen hänen kirjakauppaansa jätetään ihmeellinen, elävä lähetys, pieni tyttö, ja Fikryn elämä saa kokonaan uuden suunnan. Fikry ei itse ole kirjailija, mutta kirjoista hän tuntuu tietävän lähes kaiken, ja hän pitää erityisesti paremmasta kirjallisuudesta, josta hän sitten alkaa kirjoittaa myös tytölle ja opastaa häntä kirjallisuuden maailmaan.

Amerikkalaisen Gabrielle Zevinin kirjoittama Tuulisen saaren kirjakauppias on herkullisesti kirjoista kertova ja kirjallisuutta siteeraava romaani, joka kertoo lukemisen ilosta ja kirjoista keskustelemisen nautinnosta. Se on Zevinin ensimmäinen suomennettu teos, suomennos on Tero Valkosen.