Kaj Chydenius -juhlintaa Finlandia-talossa

Nenäliinat kaivettiin esiin jo ennen konsertin alkua, niin oli lupaava käsiohjelma säveltäjä Kaj Chydeniuksen loppuunmyydyssä 75-vuotisjuhlakonsertissa eilen 12. lokakuuta. Kyllä nessuja tarvittiinkin kaikkia konsertin nostalgisia lauluja kuunnellessa eikä vähiten senkään vuoksi, miten mittava lyyrikoiden kirjo oli ollut laulujen sanoja rakentamassa. Vai mitä arvellaan esimerkiksi seuraavista: Dialektiikan ylistys (Bertolt Brecht), Laulu rakastamisen vaikeudesta (Marja-Leena Mikkola), Sinua, sinua rakastan (Aulikki Oksanen), Lounatuulen laulu (Kaarina Helakisa), Alfhild (Lauri Viita), Sydänkesä (Aila Meriluoto), Nuoruus-tango (Anu Kaipainen), Jos rakastat (Matti Rossi), Ollan Viktor (Lars Huldén/Pentti Saaritsa), ja niin edelleen. Liikuttavinta oli katsella ikääntyvien laulajien edelleen upeita esityksiä, joissa näkyi jo elämänkokemuksen koko kirjo. Miten ihmeessä heidän äänensä olivatkin säilyneet niin hyvässä kuosissa! Lavalla olivat Kaisa Korhonen, Erkki Saarela, Kai Hyttinen, Kristiina Halkola, Sinikka Sokka, Ritva Sorvali, Agit Prop, monien muiden ja paljon nuorempienkin kanssa. Hengen nostatus ja suuren juhlan tuntu väreili ilmassa. Pitkää ikää, lisää hyviä sävellyksiä ja elämän juurevia puita toivotetaan Chydeniukselle!